OCT-scanning

Vi er de stolte indehavere af én af markedets mest nøjagtige OCT-scannere

Oct Scanning

Hvad er OCT-scanning?

Formålet med OCT-scanning er at undersøge nethindens opbygning. Vi undersøger den centrale del af nethinden, macula, samt synsnerven med dens nervetråde, papillen.

OCT-scanning (Optical Coherence Tomography) foretages ved hjælp af lys, som sendes gennem pupillen og ind på nethinden. Derved opnåes et tværsnitsbillede af øjet, hvor vi kan se nethindens enkelte lag. Dette giver os muligheden for at kortlægge den aktuelle sundhedstatus på de enkelte lag.

Hvordan foregår OCT-scanning?

En OCT-scanning er helt smertefri og foregår ved, at du sidder på en stol og placerer dit hoved på scannerens hageholder. Der er også en pandestøtte, så det er lettere for dig at holde hovedet i ro, mens vi scanner. Du vil blive bedt om at fiksere på et rødt kryds, mens vi foretager scanningerne. I alt tager det cirka 1-2 minutter pr. øje. Straks efter scanningerne kan vi se resultatet på skærmen, og vi vil sammen med dig gennemgå billederne.

 

Hornhinden og dens tykkelse

På samme måde som vi kan kortlægge den bagerste del af øjet, kan vi med en OCT-scanning foretage en vurdering af øjets forreste del. Vi kan eksempelvis se på hornhinden, cornea, og vurdere dennes tykkelse. Dette kan eksempelvis være relevant i forbindelse med måling af det intraokulære tryk, IOP. En tyk hornhinde kan resultere i, at IOP-målingen bliver højere end den faktiske værdi, mens det modsatte er tilfældet ved en hornhinde, som er tyndere end gennemsnittet.

Priser

En OCT-scanning hos Optiker Frank koster 600 kroner. En synsprøve koster tillige 600 kroner. Vælger du at få lavet både synsprøve og OCT-scanning tilbyder vi en samlet pris på 1000 kroner.

Er du abonnent på vores MultiLeje-ordning er såvel synsprøver som OCT-scanninger inkluderet, og du skal således ikke betale noget for undersøgelserne.

Svagsynsoptik herning
Multileje

Lej alle de briller, du måtte ønske.

LÆS MERE