Natlinser

Takket være vores uddannelse, vores avancerede udstyr og vores mangeårige erfaring kan vi finde den bedste løsning til netop dit behov

kontaktlinser herning

Om natlinser

Med natlinser kan du få et klart syn hver dag - helt uden at bruge briller eller kontaktlinser. Lyder det for godt til at være sandt ? Det er det faktisk ikke...

 

Natlinser er en innovativ og specialdesignet type af formstabile kontaktlinser. Du sætter linserne i om aftenen ved sengetid og mens du sover omformer natlinserne din hornhinde. Således kan du næste morgen tage linserne ud og se klart hele dagen - uden brug af briller eller kontaktlinser.

Hvordan fungerer natlinser?

Måske har du hørt om Lasik-operationer, som kan fjerne din nærsynethed ? Natlinser er et alternativ til denne løsning. Både operation og natlinser kan give dig et skarpt og klart syn uden briller og kontaktlinser - men i modsætning til en operation, så giver natlinser ingen varige forandringer. Hvis du stopper brugen af natlinser vil hornhinden finde tilbage til sin naturlige form i løbet af kort tid, og dit syn vender således tilbage til udgangspunktet.

 

Hornhindens fleksibilitet gør det muligt

Menneskets hornhinde er elastisk og dermed formbar. Det er denne egenskab, der udnyttes ved natlinser. I løbet af natten bliver hornhinden omformet med mikrometers nøjagtighed som et aftryk i en form. Allerede efter første nat vil du opleve en mærkbar forandring, og efter 3-12 nætters brug, afhængig af dit udgangspunkt, vil du opnå den fuldstændige virkning af natlinserne. Omformningen af hornhinden holder dagen lang og i minimum 16 timer, førend den påny finder tilbage i sin naturlige form. Jo lavere styrke, jo længere effekt.

Hvem kan bruge natlinser?

Natlinser kan kun anvendes til sunde øjne. Kontakt os som din kontaktlinsespecialist med henblik på en vurdering af, om netop dine øjne er egnede til natlinser.

 

Natlinser kan korrigere nærsynethed helt op til -5,50D. Linserne kan også korrigere bygningsfejl op til -2,50D og læsestyrke op til +1,75. Hvis du er langsynet er natlinser desværre ikke en mulighed.

 

Bremser udviklingen af nærsynethed

Ud over at korrigere nærsynethed, så har flere studier vist, at brugen af natlinser kan bremse udviklingen af nærsynethed. Et barn på fx 12 år med cirka -1,00D, der korrigeres med briller eller konventionelle kontaktlinser, vil som voksen ende ud med en styrke omkring -3,00D og -4,00D. Hvis den samme 12-årige korrigeres med natlinser vil udviklingen af nærsynetheden reduceres og således vil barnet som voksen typisk ende ud med -2,00D.

 

Hvor gammelt skal barnet være?

Vi har gennem tiden lavet natlinser til mange børn og unge. Der er ingen nedre aldersgrænse, da barnets modenhed, dets finmotoriske evner og naturligvis forældrenes mulighed for at hjælpe og støtte barnet i brugen af natlinser er afgørende faktorer for, om behandling med natlinser vil være den rette løsning. Kom ind i forretningen - så kan vi sammen vurdere, om natlinser er en optimal løsning for dig og dit barn.

Hvordan er forløbet ved tilpasning af natilnser?

Inden tilpasning af natlinser skal der foretages en række undersøgelser:

  • Først vil vi foretage en grundig synsundersøgelse med henblik på at afdække din synsproblematik og bestemme størrelsen på den optimale korrektion.
  • Derefter vurderes dine øjnes umiddelbare sundhedstilstand ved hjælp af en spaltelampe, som ud over at kunne vise mikroskopiske forandringer i øjet kan lægge et tredimensionelt optisk snit gennem den forreste del af øjet.
  • Du vil få foretaget en hornhindetopografi ved hjælp af en Keratron-måling, hvilket muliggør kortlægning af hornhindens struktur, opbygning og egenskaber.
  • Diverse andre målinger og undersøgelser

 

De første undersøgelser kan give os et samlet billede af, om natlinser vil være passende for dine øjne - både sundhedsmæssigt og synsmæssigt. Såfremt det er tilfældet, vil et sæt natlinser blive specialfremstillet til netop dine hornhinder. Leveringstiden ligger mellem 7 og 14 dage. Efter udlevering af linserne, hvor du vil blive grundigt instrueret i brugen af linserne, vil du blive kontrolleret dagligt de første par dage for at følge om udviklingen går som forventet. Derefter vil vi vurdere, om der skal justeres på de udleverede linser eller om linsernes pasform er perfekt. Når resultatet er tilfredsstillende vil der være opfølgende kontrol hver 6. måned.

Hvad koster det at bruge natlinser?

Ved opstart med natlinser betales et tilpasningshonorar på 2500 kr. Dette beløb dækker samtlige indledende undersøgelser og kontroller samt selve linserne.

Den månedlige udgift for natlinser er herefter 300 kr. pr. måned. Dette beløb inkluderer udover linserne også samtlige nødvendige kontroller. Når det ønskede resultat er opnået tilrådes kontrol hver 6. måned, men skulle der opstå uventede udfordringer i mellemtiden er undersøgelser i denne sammenhæng også inkluderet.

Hvad så når du skal have nye linser?

Et sæt natlinser skal som udgangspunkt skiftes hvert år. Grundet affaldsstoffer fra øjnene bliver iltgennemtrængeligheden i materialet dårligere over tid, ligesom fleksibiliteten i materialet gør, at det kan deformeres. Det er således vigtigt både for dine øjnes sundhed samt opretholdelsen af den optimale effekt synsmæssigt, at linserne udskiftes. Udskiftningen af linser er inkluderet i abonnement. Du vil kun selv skulle afholde udgiften for en ny linse, såfremt du er uheldig at miste eller beskadige den.

Besøg Optiker Frank

Vores kontaktlinseklinik har siden starten i 1987, bygget på den samme grundidé, nemlig at vores uddannelse og mangeårige erfaring skal bruges til at rådgive den enkelte klient bedst muligt. Klinikkens optikere er veluddannede og naturligvis autoriserede. Vi råder over to professiosnbachelorer i optometri og to kontaktlinseoptikere, herunder Flemming Frank, som foruden arbejdet i klinikken også har fungeret som ekstern underviser på Optikerhøjskolen i Randers.