Nytilpasning af kontaktlinser

En forudsætning for, at du bliver en tilfreds bruger af kontaktlinser er naturligvis, at linserne er tilpasset af en autoriseret kontaktlinseoptiker, der er dygtig og erfaren

tilpasning af kontaktlinser

Personlig tilpasning af kontatlinser

Tilpasningen tager cirka 1 time og efterfølgende skal du have instruktion i at håndtere dine linser, hvilket ligeså tager omtrent 1 time.

 

Ved tilpasningen af linserne udmåles dit styrkebehov og der foretages supplerende målinger af dine hornhinder for at fastlægge, hvilken krumning og størrelse linsen skal have for at give den optimale pasform.

Test af kontaktlinser

Kontaktlinseoptikereren isætter derpå et sæt linser i dine øjne, og derefter skal du vente 15-30 minutter dels for at prøve linserne og dels for at få en valid vurdering af linsernes pasform. I ventetiden er du velkommen til at gå en tur i Hernings gader, eller vi byder på varm kaffe og en frisk avis i forretningen.

 

Når du kommer retur, skal vi have bedømt, om linserne har den rigtige størrelse, krumning, bevægelse og centrering. Samtidig undersøger vi naturligvis, om dit synsbehov er blevet dækket optimalt. Derpå tjekker vi, om dine øjne fungerer godt med linser og ud fra disse undersøgelser, bestemmer vi som optikere os for, hvilken type linse, der vil være rigtig at skaffe hjem til dig.

Efterfølgende kontrol

Når du kommer ind og henter linserne, skal du igennem en instruktion i at håndtere dine linser - dels så du føler dig tryg ved håndteringen og dels så du kan klare de dagligdags situationer, der opstår ved brug af linser.

 

Du skal regne med, at du under tilvænningen skal til kontrol nogle gange for at sikre at både du og vi som optikere er tilfredse med de valgte linser.

 

Herefter indkalder vi dig til kontaktlinsekontrol hvert halve år, så vi til stadighed kan vurdere dine øjnes sundhed og om kontaktlinserne dækker dit aktuelle synsbehov.