Børn og briller

Multileje til børn er et smart koncept for leje af briller – praktisk og økonomisk overskueligt – så behøver du ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit barns briller

IMG 9479

Synet hos børn

Som forældre kan det være vanskeligt at gennemskue, hvorvidt ens barns syn fungerer optimalt. Små børn kan faktisk klare sig rigtig fint, selvom synet på det ene øje evt. er nedsat - og det er fordi, at barnets andet øje tager over. Denne mekanisme kaldes suppression og betyder kort fortalt, at hjernen undertrykker synsindtryk fra det dårligt seende øje, da billederne fra højre og venstre øje ellers ikke kan fusioneres i hjernen og blive til ét billede. Suppression er ikke nødvendigvis en viljestyret reaktion, og følgelig er barnet og/eller forældrene ikke bevidste herom.

 

Vær opmærksom på dit barn

Det er en rigtig god ide at være opmærksom på barnets bevægelser, leg, finmotorik og adfærd når det fx kigger i en bog - det kan give dig et indtryk af, om barnet ser godt. Længere nede på siden kan du læse konkrete råd, hvis du gerne vil tjekke dit barns øjne yderligere.

 

Hvem kan undersøge mit barns øjne?

Synet spiller en meget vigtig rolle i børns udvikling, så det er afgørende at være opmærksom på øjnenes sundhed. Hvis du har en mistanke om, at dit barns syn ikke fungerer optimalt, bør du kontakte din læge eller øjenlæge. Vi vil som optikere hos Optiker Frank hellere end gerne hjælpe jer, men evt. ordination af briller hos et barn under 10 år skal foretages af læge eller øjenlæge, jævnfør Bekendtgørelsen om Optikervirksomhed, § 4: "Førstegangsudlevering af synshjælpemidler til børn under 10 år, må kun ske efter forudgående lægeundersøgelse"

Køb af briller til børn

Ved køb af børnebriller hos Optiker Frank kan du vælge mellem flere forskellige betalingsformer. Du kan enten vælge mellem at købe en børnebrille hvor glas er inkluderet (1 pr. år) eller leje brillen til dit barn.

Multileje til børn

Optiker Frank var blandt de første til at udvikle et koncept, som ikke tidligere var set inden for branchen - nemlig Multileje. Nu har vi udviklet konceptet yderligere, så vi nu også tilbyder den fordelagtige lejeordning i en specialudgave til børnene. Med Multileje for børn kan du betale en fast, månedlig ydelse (95 kr/md) og herved få adgang til at leje alle de briller, I måtte ønske. For hver brille, du lejer, betaler du et startgebyr/en startleje. Men uanset om du lejer 1, 2, 5 eller 10 briller, ja så er den månedlige ydelse præcis den samme.

 

Med Multileje for børn kan I få mere fleksibilitet i jeres hverdag med et barn med briller

Priseksempler

En Lindberg børnebrille med standard enkeltstyrkeglas, inkl. hærdning og antirefleksbehandling:

 

 

 

Lindberg-stel: Vejl. udsalgspris: 3.000 kr. (stellene fåes i forskellige prisklasser)

Som Multileje-abonnent betaler du kun 35% af stellets pris, dvs. 1050 kr.

Såfremt dit barn skal have flerstyrkeglas i sit brillestel vil prisen være 75% af stellets pris.

 

Standard enkeltstyrkeglas, inkl. hærdning og antirefleksbehandling: 1000 kr.

Som Multileje-abonnent er prisen for et sæt standard enkeltstyrkeglas, inkl. hærdning og antirefleksbehandling 0 kr.

 

Tillæg for evt. tynde, lette glas: 400 kr.

Som Multileje-abonnent er tillægsprisen for tynde, lette glas 200 kr.

 

Normalpris for Lindberg børnebrille med standard enkeltstyrkeglas, inkl. hærdning og antirefleksbehandling: 3000 kr.

Startleje for tilsvarende brille på Multileje-vilkår: 1050 kr.

Har dit barn et godt syn?

- Eller har du mistanke om, at dit barn har en synsnedsættelse? Læs mere her og kend symptomerne

 

Skelen er en tilstand, hvor øjnene peger i forskellig retning. Hos nogle børn ses det tydeligt, men i mange tilfælde er tilstanden ikke iøjnefaldende. Skelen kan medføre, at barnet oplever sløret syn, dobbeltsyn eller udvikler et dovent øje, amblyopi. Kun 5% af børn med skelen mærker det ved at få ondt i øjnene.

 

Det er vigtigt, at du som forælder er opmærksom på om dit barn evt. har en synsnedsættelse. Herunder er listet en række symptomer, som kan være sammenhængende med nedsat syn:

 

  • Barnet drejer hovedet, så det kun ser med det ene øje
  • Barnet holder en hånd for det ene øje, når det skal fokusere
  • Barnet holder bogen tæt til ansigtet under læsning
  • Barnet kniber øjnene sammen
  • Barnet skeler
  • Barnet er usædvanlig overfølsom over for lys
  • Barnet har røde, irriterede øjne og gnider sig i øjnene
  • Barnet sætter sig helt tæt på fjernsynet
  • Barnet klager over hovedpine

 

Hvis du kan du nikke genkendende til et eller flere af ovenstående symptomer, tilråder vi, at du opsøger læge eller øjenlæge. Vær dog opmærksom på, at det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at dit barn har nedsat syn.

Uanset dit barns behov, så kan vi hjælpe jer med at skræddersy præcis den brilletype eller brillepakke, I måtte ønske

Kom ind i forretningen og hør mere om Multileje til børn

Vi glæder os til at se dig